Banan bread e un fel de pandispan, putin umed asa si cand se coace miroase atat de frumos in bucatarie de necrezut si...are un gust incredibil pentru un chec. Era o prietena la mine cand am scos painica din cuptor si am mancat mai mult de jumatate:)) pe loc.
Un mare plus este ca se face foarte, foarte usor, si o va deveni una din retetele mele de baza pentru ceva bun.
dimineata de duminica - cafea, carti, banana bread si un borcanas de dulceata de cactus care are o hanuta asa de frumoasa ca e doar de decor:) |
Banana bread
Ingrediente:
2 cup faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 pachet unt
3/4 cup zahar
2 oua
4 banane
- preincalzim cuptorul la 175 grade.
- amestecam ingredientele uscate
- mixam untul+zaharul+ ouale (batute cu o furculita)+ bananele zdrobite
- amestecam ingredientele ude peste cele uscate (numai putin cat se amesteca)
- turnam intr-o tava de chec acoperita cu hartie
- punem la cuptor pentru 60 minute
- o lasam 10 minute in tava sa se raceasca putin si apoi...
Eu am un set de masura din plastic ca acesta, iar masurile sunt:
- cup = 250 ml si subunitatile ei (o cana normal de 250 daca aveti eu am mai mari si mai mici)
Faina reteta, buna si usor de facut. Multumiri ! daca vrei o reteta de negresa buna si sanatoasa in acelasi timp, iata
RăspundețiȘtergerehttp://zinnaida.ro/2011/03/negrese-de-post-retete/
Duminica placuta, Anca !
Multumesc, Zina. Cum incepe postul le coc la colegele mele o tava de negresa de-a ta:*
ȘtergereAproape le- am dat de cap negreselor, data viitoare le fac si poza si pun reteta, dar si painica asta cu banane pare demna de incercat :P
RăspundețiȘtergere:* Abia astept:)
ȘtergereNu am facut niciodata banana bread, credeam ca e fada si uscata, dar tu m-ai convins. Dulceata de cactus? Wow!
RăspundețiȘtergereCam asa fac si eu negresa de post, ca in reteta Zinei de mai sus. E foarte, foarte buna :)
In primul rand miroase mai bine decat orice prajitura:)) si are un gust mult mai bune decat m-am gandit, sigur am sa o refac. DUlceata de cactus e...acrisoara ca cea de maciese, sau de Kiwi(am mancat la un moment dat) - nu e prea buna, adica n-as cumpara pentru dulceata in sine, dar...borcanule tare frumusel:))
Ștergerede aratata arata intr-adevar intr-un mare fel...Sincer eu nu am mai auzit de reteata sta pana acum..sau de banana bread...M-ai facut extrem de curioasa trebuie sa recunosc.O saptamana minunata draga Anca
RăspundețiȘtergereSa stii ca merita incercata in primul rand pentru simplitate:). Eu tot vedeam in filme... O saptamana minunata si tie in atelierul tau plin de lumina:)
ȘtergereMultumesc!Te pup!
ȘtergereAm facut si eu o data muffins cu banane (seama reteta)
RăspundețiȘtergeree foarte bun, cu o cana de lapte era micul meu dejun preferat candva!
Nu am mai facut demult .... mi-ai dat idei
:* pai eu tocmai am descoperit reteta ideala (din punctul meu de vedere de briose), am sa inerc si cu banane:*
ȘtergereAm sa incerc si eu sa vad daca imi place.Mersi de reteta. Poate merge de gustare la scoala pentru fiică-mea.
RăspundețiȘtergereEu o refac sigur saptamana asta:*
ȘtergereCe rețetă apetisantă și cât de bine ți-a reușit, miroase plăcut până la mine! Mulțumesc Anca, acest chec parfumat trebuie făcut. Poftă bună și așteptăm negresele! :)
RăspundețiȘtergere:* cred ca iti va placea:)
ȘtergereSimbata erau in plan niste briose. Acuma de frica sa nu iasa schimbam - pina postezi reteta pentru ele. :))
RăspundețiȘtergereIn afara de banane am de toate! Abia astept! :)
:*
ȘtergereCe pofta mi-ai facut de banana bread :)
RăspundețiȘtergereIntrebare tehnica:de unde ai setul de masurat cu cups? Ca de ceva vreme caut unul...
Eu le-am cumparat de la KitchenShop: http://www.pentrugatit.ro/set-5-cesti-de-masura-trudeau, sunt si din metal, dar acestea sunt colorate si frumaose :))
ȘtergereMultam! Sunt tare faine :)
Ștergere