Ingrediente:
Ne trebuie:
- hartiute de briose(ideal ar fi sa le punem intr-o tava special destinata acestui scop), dar se pot pune foarte bine si pe o tava obisnuita, sau o tava de briose unsa cu ulei si faina)
- o cana de 200 ml (cum sunt cele de ceai) o vom folosi la masurat toate ingredientele
Ingrediente:
- 1 cana zahar 200 g
- 100 ml ulei (o jumatate mai plina:D de cana )
- 1 cana apa minerala
- 2 cani faina
-1 plic praf de copt
- 1 lingura otet
- un capac de lichior de portocale (optional) - cred ca paote fi si visinata, rom...
- esenta vanilie
Umplutura (oricare dintre :
- dulceata de capsuni, caise, mere, pere, gutui...
- un mar
- nuca macinata
- ciocolata de post (desi pe ea scrie ca poate contine urme de oua, lapte)
- mixam uleiul+zaharul+apa+otet
- amestecam faina+sare+praf de copt
- incorporam faina in amestecul de ulei+zahar
- adaugam lichior+esenta
- pentru briosele cu dulceata: am turnat cate o lingura de compozitie in hartiutele de briose, am pus o lingura de dulceata, deasupra alta lingura de compozitie si o feliuta de mar deasupra)
- pentru briosele cu nuca si ciocolata: am amestecat in compozitie nuca macinata, am pus cate 2 linguri in hartiute si apoi am presarat deasupra ciocolata de post sfaramata).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu