Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 19 mai 2019

Workshop de "terapii" alternative

M-am hotarat sa fac o specilizare in psihoterapie. M-am inscris la doua cursuri, unul care dureaza pana la sfarsitul lui 2021, clasic, teorie, joc de rol, dezvoltare...si unul mai deosebit, care are mare cautare.
Am fost la ambele. Cel clasic blow my mind, ma scoate la ani lumina din zona de confort, in rest biblioteci intregi de citit si aplicat...

Cel altfel, un fel de terapie alternativa. Stiam numai povesti de succes pe care le inregistrase doamna cu clientii ei.
Am fost de doua ori. Prima oara mi s-a parut oau, am plecat usoara zburdand, a doua oara... mi-am dat seama ca de fapt nu ma simt usurata ci golita.
N-am inteles pe ce anume se bazeaza, pe toate si pe nimic, multe luate putin de ici, putin de colo, dar in profunzime nu stiu ce este. Toate plutesc pe o apa mocirloasa fara un sens anume, fara obiectiv.
Cred ca succesul se datoreaza nevoii de a fi bagati in seama, de a fi auziti si intelesi, nevoii de relatii calde si profunde. Cred ca nimeni nu mai are rabdare sa strabata pas cu pas, sa merga pe un drum gresit si sa se intoarca, s-o ia de la capat. Goana asta dupa rezultate imediate in orice domeniu chiar si cel spiritual, incercarea de a urca in fuga mai multe trepte deodata, face ca multi sa ajungem sa fim ghidati, nu neaparat spre folosul nostru, sa ne inaltam fara o temelie dedesubt.
Mereu mi-a fost frica de secte, de orice fel...de prozelitismul si de verva care poate ajunge la a face rau a unora din membri. Cred ca spiritualitatea asta alternativa e un fel de secta si ca...poate face rau, mult rau, ca atunci gand golesti ceva trebuie sa umpli cu altceva si intrebarea e cu ce anume?
Are si stiinta rolul ei, nu o poti ocoli decat prin lucrarea harului, sau printr-o intuitie, experienta incredibile, dar cand nu e nici una nici alta,sa ne fereasca Dumnezeu de fiare!

3 comentarii:

  1. Doamne, cat imi place cum ai scris!! eu nu stiu decat sa refuz destul de agresiv sau extrem de stangace invitatii la "cursuri" de felul asta sau la .....conferintele "de dezvoltare personal" ...as rade daca nu ar fi asa de trist ...Mihaela, cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca as fi un pic mai tanara, as face o specializare pe terapia ABA pt copiii bolnavi de autism. E singura care da roade, specialisti sunt f. putini, iar incidenţa autismului se estimează, în ultimii ani, la 1 din 68 de copii. Traim o lupta contra cronometru de cand ne-au fost diagnosticati nepoteii cu autism, deoarece cu cat se intarzie terapia cu atat sansele de vindecare scad dramatic... Costurile sunt enorme, specialisti sunt putini ... o adevarata drama! Deocamdata, luam notite din cartea lui Lovaas si cineva de la un ONG ne-a promis ca o sa ne indrume sa facem noi terapia acasa pana se elibereaza un loc la ei (avand in vedere ca mai au 7 copii pe lista de asteptare, sansele sunt infime...) (@magiaandrelelor)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...