Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 13 mai 2018

Placinta bulgareasca

Nu stiu cat e de bulgareasca placinta, dar prima oara am mancat la cumnata mea care e bulgaroaica.
Mie mi a placut atat de mult incat am facut-o de doua ori de la Paste incoace: e foarte simplu de facut si foarte buna. Nu e uscata sau cu foi casante ca majoritatea placintelor cu foi. Din toate placintele cu branza pe care le am mancat facute in casa, se apropie cel mai mult de dobrogeana, care este o placinta cu iz de dimineti la malul marii.
Ingrediente:
- un pachet foi placinta (am folosit Edenia si Bela;Edenia are muuuult mai putine ingrediente, deci presupun ca i mai curata si are foile putin mai mari, incap perfect in doua in tava mea)
- 350 grame branza telemea
- 200 ml iaurt
- 5 oua
- 2 linguri faina grau
- 1/2 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu (e prima oara cand il folosesc la mancare, pana acum doar la curatat:))
- aprox 100ml ulei
Fixati cuptorul la 180grade, cu ventilatie.
Tapetati o tava cu margini mai inalte cu hartie de copt. In tava mea intra perfect fiecare foaie pliata in doua.
Puneti bicarbonatul in iaurt si amestecati.
Intr-un castron spargeti ouale intregi, pastrati separat o jumatate de galbenus pentru uns foile la sfarsit si bateti-le cu o furculita cat sa se omogenizeze.
Sfaramati cu mana grosier branza telemea peste oua. Sa nu fie foarte marunt, sa fie si bulgarasi mai marisori.
Turnati iaurtul in care s-a stins bicarbonatul deasupra si faina si amestecati.
Puneti o foaie pliata in doua, pensulati-o cu ulei, apoi alta foaie, pensulati-o si pe ea. Cu o lingura imprastiati pe toata suprafata din amestecul de branza, oua si iaurt.
Repetati proceaul de inca trei ori, deasupra sa fie strat de foi, pe care le pensulati cu galbenusul batut cu cateva picaturi de apa.
La cuptor pentru 40-45minute.
O scoatem si o acoperim cu un prosop.
Se transfera pe un tocator si se taie.
Cu lapte, iaurt sau chefir este mi nu na ta.







4 comentarii:

  1. Asa se face in Dobrogea. Eu nu pot manca placinta de branza dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Placinta cu branza dulce este singura care imi place(dintr-e cele cu branza),insa cred ca preferatele mele sunt placintele poale-n brau
    Oricum..de ce faci postarea asta cand o poate vedea un om hamesit si pofticios care ar rontaii ceva..orice......
    de ce????

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Anca! preferata mea este placinta cu br sarata, deci clar o voi face si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este delicioasa!Am incercat reteta ta si mi-a placut mult.
    Multumesc! Madalina

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...