Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 25 martie 2018

Briose cu cocos si coacaze/afine

Nu sunt fana prjiturilor de post pentru ca inevitabil folosesc margarina. Si pur si simplu mi o imaginez asezandu se bine de tot prin vene si artere:)).
Nu sunt fana prajiturilor de post pentru ca prajiturile inseamna rasfat, ceva ce prisoseste, aduce bucurie, ceva interzis, multe oua si lapte si smantana si in special unt.
Cand am totusi pofta de ceva dulce fac o negresa, briose cu dovleac (cand am dovleac). Vineri seara (pe mine numai seara ma apuca poftele, cand n am cum ajunge la magazin) si ajung sa deschid si inchid usa de la frigider si dulapuri de cate zeci de ori in speranta ca poate mi a scapat totusi ceva bun bine pitit, deci, vineri seara, am facut niste briose bune de tot, din cateva ingrediente simple, de post, cu un gust moale de cocos, acrisoare de la coacaze, care s au pastrat moi si putin umede pana astazi cand am impartit o pe ultima cu Ilinca.
Ingrediente:
370g lapte de cocos
40g ulei floarea soarelui
250 g faina
20 g nuca de cocos (fulgi)
160g zahar
un pic mai putin de un pliculet praf de copt
coacaze/afine
 Reteta:
- incalzim cuptorul la 180grade
Intr-un castron:
-turnam laptele de cocos (eu l am incalzit putin pe al meu pentru ca la frigider s a intarit). Urmaresc Saptamana asiatica la Lidl si cumpar lapte la conserva, e fff gras si buuun, nu seamana deloc cu cel la cutie.

consistenta laptelui de la frigider

-adaugam uleiul si amestecam
In alt castron amestecam bine ingredientele uscate, apoi le turnam peste cele ude.
La sfarsit incorporam si coacazele/afinele (eu le am pus frumusel direct in forme ca sa nu se albastreasca aluatul din jur).
Dam la cuptorul incins pentru 30minute (raman destul de albicioase-nu se lasa mai mult ca sa nu si piarda umiditatea si sa se intareasc).
Sunt bune de tot:).




2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...