Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 4 decembrie 2016

Salata de anghinare buna buna buna

In postul Pastelui, chiar inainte sa-mi cumpar casa, am primit niste produse exceptionale spre testare de la Foodville. Le-am primit sa le testez si daca imi plac sa scriu cateva cuvinte despre ele pe blog. Le-am primit, impreuna cu cateva informatii si am plecat spre casa.
Pe drum, imi era foame tare, asa ca am desfacut tableta de smochine imbracate intr-o foaie transparenta de napolitana, am zis ca iau o gura:)), apoi ca o mananc pana la jumatate si pozez doar jumatate, pana la urma am mancat-o pe toata, am zis ca ori cu ea ori fara ea nu mai conteaza:)). Acasa, impreuna cu Ilinca am mancat si restul dulciurilor. Sunt dulciuri sanatoase, din fructe uscate, bune, bune, bune. Apoi ne-am mutat si, fiind in santier am locuit in dormitorul de mansarda si ne-am organizat o bucatarie pe balcon. Pentru ca nu puteam gati, am mancat multe sandvis-uri si salate, asa am consumat restul produselor fara sa le pot face o poza:), nici n-ar fi aratat prea bine pe naveta pusa invers care ne tinea loc de masa. Am primit borcane cu muulte bunatati din legume, pe care le-am folosit imbunatatind sandvich-urile cu humus, mancarea de zi de zi din postul Pastelui (chiar am jurat ca nu mai pun gura pe humus cat traiesc:)), sau pur si simplu mancand paine alba proaspata inmuiata in ulei de masline extravirgin; oare exista mancare mai simpla si mai buna pe lume?
Zilele acestea ma gandesc la meniul de Craciun, mereu il simplific incat am ajuns ca anul acesta vreau sa fac doar o fripturica si atat:), ma uit la Foodville sa comand niste sosuri care sa faca fripturica de neuitat...imi amintesc ca am niste inimi de anghinare pe gratar intr-un borcan, neinceput, pentru ca n-am stiut ce sa fac cu ele, n-am mai mancat pana acum. Pentru mine anghinarea reprezenta o planta spinoasa pentru ceai si cam atat. Am cautat o reteta simpla pe internet, am incercat mai multe variante toate foarte bune, pana am ajuns la cea finala care este incredibila. Este o salata buna buna buna si frumoasa si colorata si simplu de facut:)
Reteta de salata cu anghinare coapta pe gratar:
- jumatate de borcan de anghinare scursa de ulei (200g)
- 10-12 rosii chery taiate in sferturi
-samburi de rodie (la toate salatele fara exceptie folosesc samburi de rodie, sa incercati :)
- putin patrunjel tocat foarte marunt
-sucul de la o jumatate de portocala/sau de la o mandarina
-crutoane (paine taiata cubulete, stropita cu ulei de masline si sare si pusa in cuptor pana se face aurie)
-optional cateva bucati de miez de nuca copt odata cu crutoanele
-sare
Se amesteca toate ingredientele, se potriveste de sare si se stropeste cu sucul de portocala (am incercat si cu otet balsamic, dar mie nu prea mi place, modifica gustul produsului finit, insa sucul de portocale ii da exact ceea ce trebuie:). Puteti pune si lamaie, sau amesteca portocala cu lamaie, dar va promit ca portocala este cea mai buna, doar incercati:)
Daca este buna anghinarea? Excelenta. Nu stiu cum e cea fiarta dar aceasta la gratar e foarte buna, e fina si putin afumata si are un gust care nu poate deranja in nicio combinatie:).



Daca va ganditi sa incercati ceva nou, salata asta este de trecut pe lista:). Mie mi s-a parut asa de buna incat astazi o repet iar, dupa ce cumpar rosioare:)

13 comentarii:

  1. De ar fi si ai mei baieti deschisi catre lucruri dintr-acestea! Eu daca fac asa o salata nimeni in afara de mine nu ar gusta. Arata foarte interesant si tentant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e drept pe cel mare e mai greu sa l convingi, iar pe Andrei pur si simplu nu-l intrebi daca vrea, te apuci tu sa mananci ca el sa devina curios si sa ceara:)). La inceput o intrebam pe Ilinca daca vrea aia sau cealalta si nu voia, apoi pur si simplu n am mai intrebat nimic, ma apuc de mancat si de fiecare data vrea si ea. Salata este chiar foarte buna si presupun ca si sanatoasa:). Nu faci mancaruri pe care sa le mananci numai tu? (eu in general fac mancare divizata:))- de ex mie nu mi place friptura la ceaun, pilaful, ficatei cu mamaliga...toate acestea care-i plac Ilincai:)), asa ca imi fac altceva:). Pe de alta parte...sunt mancaruri pe baza de fasole pe care eu el ador si care ei ii stau in gat:))

      Ștergere
    2. si eu am aceeasi situatie. Am si abandonat sa mai fac mancare pt fiecare in parte, deseori le amestec ingrediente in salata si nu le zic ce e :D

      Ștergere
  2. nu am mancat niciodata anghinare. O sa iau un borcan de curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu pana zilele trecute, dar mi-a placut foarte tare:), nu stiu fiarta ce gust are, dar asta la gratar e minunata :)

      Ștergere
  3. Imi plac in pizza 😊Am o experienta proasta cu gustul amarui.Mi se trage din tinerete,cand vroiam sa fiu o silfida .Acum m-am impacat cu ideea.Mi-am dat ca sa slabesc e cel mai usor lucru pe care l-am facut.Mergi la sala,mananci sanatos,rezolvat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) pentru mine sala=calvar, penitenta:)). Nu stiu varinata fiarta ce gust are, dar asta la gratar nu era amara absolut deloc...e asa...buna tare:)

      Ștergere
    2. Toate tâmpeniile de slabit sunt amare.Am probat si ceaiul de anghinare.Femeile care vor sa slabeasca sunt cele mai nebune si credule.Singurul amar care il suport e Aperolul Spritz😊

      Ștergere
  4. Recunosc ca am apelat la prietenul Google sa-mi spuna ce e aia "anghinare" ... si cand mi-a spus ... sa deschis o lume! :)) Nu cred ca am mancat "artichoke" vreodata dar cine stie?! Omul cat traieste invata, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu pana zilele astea:), dar cu siguranta am sa ami mananc:). De ex mie caperele mi se par oribile, dar asta este suuuper buna:)

      Ștergere
  5. Arata tare bine si pare asa, o combinatie sofisticata, rafinata (rodii, nuci, anghinare, suc de portocale - pentru mine ar fi sunat sf daca nu as fi vazut si o poza).
    Am mancat o singura data anghinare la cineva care a locuit timp de cativa ani in Grecia si stia retete de acolo - era o mancarica de anginare si era tare buna (nici asta nu era amara).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fapt e foarte simpla, a doua oara n-am mai pus nuci si tot foarte buna a iesit. Are un gust si o textura foarte faine, parca iti mangaie papilele gustative:). Iar despre sucul de portocala am sa-l incerc si in alte retete de salate sau unde e nevoie de ceva acru/acid, modifica spre deloc gustul (spre diferenta de lamaie si otet balsamic:). Te imbratisez draga mea:************

      Ștergere
  6. uuuu n -am mancat niciodata asa ceva! da tre' sa incerc!!! sunt curioasa! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...