Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 24 iulie 2016

Cel mai bun chec din lume :)

 Imi place mult sa gatesc in bucataria aceasta, pentru ca e alba (cealalta n-avea nicio vina ca e neagra, asa o alesesem:)), pentru ca geamul da inspre gradina si cand imi ridic privirea vad muuult verde, pentru ca pot transfera treburile care implica muuulta mizerie pe masa de pe terasa:).
 Nu-mi plac prajiturile in general cu exceptia clafoutis-ului si a tartelor. Nu mi-au placut checurile niciodata si bunica se incapatana sa faca saptamanal (cred ca avea prea multe oua si nu avea ce face cu ele, sau ii placeau ei:). Pana cand mama a facut un chec negru bun bun (seamana cu prajitura  casei de la Alka cea cu cirese:)-dar varianta naturala:)si mult imbunatatita. Nu are consistenta aceea buretoasa si inecacioasa a checului clasic ci este dens si buuun.
Ilincai ii plac mult checurile si ciocolata;), asa ca azi dimineata, i-am facut surpriza:). Singurul lucru care nu prea-mi place la cuptoarele astea electrice (care sunt foarte bune pentru profani alde mine, ca sa nu zic prosti) e ca sunt tare bine etansate si nu prea razbate miros frumos de coptura in casa.

Ingrediente pentru 1 chec, tava normala de chec:
2 cani zahar (impartite in 0,5 si 1,5)
1/2 cana lapte
50gr caco DrOetker
1pac unt
4oua (separat galbenusurile de albusuri)
2cani faina
(eu am pus si piersici, se pot pune cirese, orice alte fructe sau nimic;)

Pasul 1: se pun pe foc pentru 5-6 minute, 1.5 cana zahar+laptele+cacao+unt (din aceasta compozitie se opresc 6 linguri care va reprezenta glazura). Dam deoparte, la racit, apoi se adauga cele 4 galbenusuri si o cana de faina
Pasul 2: albusurile se bat spuma tare+0,5 cana zahar ramas
Pasul 3: turnam compozitia din tigaie peste albusuri si adaugam cealalta cana de faina
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie, (deasupra sau in interior se pot pune fructe, dar e optional)
Se coace la 175-180 grade pentru 1ora si10min( sau putin mai mult pana trece testul cu betisorul:)
Cand se scoate din cuptor se toarna glazura
Este regele checurilor:))





Merge savurat langa o cana de cafea cu lapte si o carte buna:) (a mea e pe telefon si nu pot sa v-o arat)

16 comentarii:

  1. cat e de frumos la voi! multumesc mult pt mentionare la postarea cu blogurile citite, e cam praf pe blogul meu.... Concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa scriu reteta.Nici eu nu sunt fana checuri, dar cu asta mi-ai facut pofta, bunica mea il facea in doua culori si cu nuca.:D
    Ca de obicei, de cate ori dai detalii despre casuta ta si gradina, abia astept si eu sa o am pe a mea:D
    ps. Ma bucur ca o ajuns Friss-ul de la noi si pe la Iasi pe la voi..:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) eu nu am o marcaa de unt preferata, imi placea presidentul sarat, dar nu cumpar ca mamanc o paine odata

      Ștergere
    2. Doamne ajuta sa ai casuuta pe care ti o doresti cat mai curand:)

      Ștergere
  3. Cata asortare, cu bulinute!!! Mi piace, notez reteta si fac si eu dupa ce termin cura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) imi plac bulinele, oar tacamurile setul intreg era in jur de 30lei asa ca a fost o super investitie::

      Ștergere
  4. O sa l incerc si eu... Nu stiu ce am facut pana acum, dar mie nu mi crestea... Neaparat incerc reteta ta!!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astta creste % pentru ca e mai dens...

      Ștergere
  5. Am citit, am aprobat, am înclinat capul în semn de aprobare, am lăcrimat zâmbind şi am concluzionat: Doamne şi eu care credeam că sunt nebună! Mulţumesc! Nu, nu sunt nebună, sunt mamă . Eu Flory.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh wow :)) si taman sunt iar intr-o pauza de zahar :D dar sigur il voi incerca, prajitura casei de la alka imi placea si sunt convinsa ca asta iese de un milion de ori mai bun.
    PLus mie oricum imi plac checurile deci nu-s pretentioasa :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim Anca pentru gandurile tale-sant foarte frumoase, ca de altfel tot ce postezi pe blog. Sa aveti o vara splendida.
    ( o mica intrebare-cate grame are un pachet de unt?) Carmen

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai cand eram in cautarea unei retete pentru prajitura Alka ai apartut tu cu reteta asta minunata.L-am incercat si a iesit foarte bun.I-am pus niste visine congelate , dar , ai dreptate, este la fel de bun si simplu.

    Te iubim!mihaela

    RăspundețiȘtergere
  9. De când am găsit rețeta voastră, am făcut cinci checuri, toate lăudate de cei ce s-au bucurat de ele! Mulțumesc, Anca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am incercat si eu checul asta si ne-a placut foarte mult ♥♥♥ Eu nu am pus fructe si nici glazura, l-am lasat simplu si a fost perfect la cafea. Multumesc pentru reteta!!! :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...