Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 20 martie 2016

Super mancare de post:)

Am facut o mancare exceptional de buna si consistenta de post:) (exceptionala dupa gustul meu si al Ilincai) - ei i-am explicat ca e mancare marocana:)), pentru ca de la o reteta marocana a plecat si pentru un plus de exotism care prinde bine la copii. Reteta:
- 2 cepe medii taiate grosier
-5-6 catei usturoi striviti (eu am avut din supermarket, din cel romanesc cam 3 sunt suficienti)
-2 conserve de naut
- 4 morcovi mici si fragezi (din cei vanduti la legatura in supermarket)
-1 cutie rosii in conserva
-2cartofi dulci
-8 prune deshidratate (optional-eu le-am pus pe principiul ca daca tot le am, gustul lor in preparat este foarte bun)
- masline naturale sarate
- cury
-piper
-fulgi de ardei iute
-sare
-putin marar/patrunjel...
Ceapa se pune in tigaia cu ulei la foc mare pana devine translucida, se adauga usturoiul si se lasa putin, praful de curry, fulgii de ardei iute, apoi se pune conserva de rosii, se lasa pana se amesteca, apoi se adauga nautul scurs.
Cartoful dulce se taie cuburi, morcovul rondele si se trage in tigaie cu 2 linguri ulei, pana se moaie putin, se rastoarna peste ceapa+rosii+naut.
Se adauga jumatate de pahar de apa si se lasa la foc mic sa fiarba aprox 20 min.
Se mai adauga un pahar de apa, prunele si maslinele sarate+piper+sare.
Chiar inainte de a inchide aragazul, am pus marar uscat :)

7 comentarii:

  1. Mmmm... mai, Ancuta... asa de la prima ora? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)),pai mi-am pus pachetel de pe la ora 6 si...

      Ștergere
  2. Si eu pun masline la tocanita! Imi plac foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Altă reţetă de post care merită încercată este cea de sarmale cu orez şi ciuperci. Dacă vă este poftă, am postat reţeta pe blog: http://slabestecorect.blogspot.ro/2016/03/sarmale-de-post-cu-orez-si-ciuperci.html

    RăspundețiȘtergere
  4. reteta marocana o sa incerc si eu! Sa vedem ce parere au colocatarii, pe mine m-a sedus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce interesanta combinatie!
    Nu m-as fi gandit sa pun si prune alaturi de naut si cartofi.
    Ma tenteaza sa incerc si eu reteta ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...