Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 10 ianuarie 2016

Coaste si turtite marocane

V-am spus ca vreau sa gatesc lucruri deosebite. Week-end ul acesta am facut Beef bourguignon dupa Julia Child (un fel de tocanita smechera, mai rafinata), care foloseste foarte putine condimente si reuseste sa fie buna:). De aratat, nu arata prea bine. Astazi insa am facut coste de oaie cu condimente asa...din plin, o mancare pe care cu sigurnata o voi repeta de multe ori (eu mananc ardei iute si cu paine). Pentru vita insa Beef bourguignon este cea mai buna alegere, poate si datorita timpului mare de coacere (2 ora jumatate fierbe, in afara de prajit), carnea iese atat de frageda incat se topeste in gura. Eu de obicei fragezesc vita cu sos de soia, dar de data asta nu a fost nevoie:). Asa ca, daca va treziti cu o bucata de vita si nu stitit ce sa faceti cu ea, incercati reteta Juliei Child :)
Beef bourguignon
turtitele au o consitenta ciudata de la gris la prima gura, apoi de la a doua sunt minunate, cu gust de unt...
coastele condimentate si turtitele dulci merg de minune:)
 Diviiin!
Costite:
1 kg coaste de oaie
400g iaurt
ulei masline
sare
1 Lg miere
ardei iuti macinati
piper
praf de usturoi
tandoori
Intr-un vas yena se amesteca tandoori+sare+praf usturoi+piper+iaurt si se pun coastele la marinat peste noapte
Se incinge cuptorul la 175 grade si se pune vasul yena la cuptor. Dupa o ora, se scurge excesul de lichid. Se amesteca miere+ulei de masline, tandoori, ardei iute macinat+praf usturoi  si se ung coastele. Se mai alsa o ora la 160 grade. Sunt dementiale:)
Turtitele:
400 g gris, 150 ml lapte, 120 g unt, sare, 1 plic praf copt, 1 Lg zahar
Se incalzeste laptele+100g unt pana se topeste untul (amestecul caldut). Se pune grisul, sarea, zaharul+praful de copt.
Se presara gris pe masa si se intinde o foaie cam de 1 cm. Se taie cercuri cu cun pahar si se coc intr-o cratita antiaderenta pe care s-a presarat gris. Se pun turtitele, se presara si deasupra lor gris, se coc aprox 3min pe fiecare parte. Dupa o tura de tutite se arunca grisul ars si se presara altul nou. Se topeste untul ramas (cele 20g) si se ung cu o pensula turtitele fierbinti. 


24 de comentarii:

  1. Zici tu ca nu arata bine ?! ...Mie-mi vine sa ma bag in laptop , asa de bine arata ! O sa incerc si eu turtitele . Sper sa-i placa mofturoasei mele, care nu mananca paine! Multumesc pentru retete ! Va imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) sunt altfel...se simte grisul, au gust de gris cu lapte si unt...iar cu dulceata sunt tare bune si cu friptura picanta al fel:). Eu o sa le mai fac:)

      Ștergere
  2. Toate arata foarte bine. Turtitele cred ca le incerc, dar le vad unse cu unt si dulceata de cirese negre la mic dejun:) sau cu branza telemea sarata si ceai dulce:)

    Zi si tu, ce gusturi am si io:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cu dulceata de cirese negre sunt minunate, le-am incercat:))

      Ștergere
  3. Turtițele le-aș încerca și eu, după sărbătorile astea iar trec printr-o fază în care evit carnea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Care e faza cu fragezitul carnii de vita cu sos de soia? Nu am mai auzit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus eu sos de soia si am vazut ca iese f frageda...:)

      Ștergere
    2. Ma intereseaza in detaliu.

      Ștergere
    3. Daca o tii la bit, sau daca o pui la cuptor, in maglavaisul pe care il faci (cu ulei de masline, apa, piper, miere, praf usturoi...pun si 1/4 sticluta sos soia la o friptura). Incearca si vezi daca ti se pare ca e o diferenta (mie mi se pre una f mare:)

      Ștergere
    4. Sosul de soia are rolul de a intensifica aromele celorlalte ingrediente, de aceea e o mare diferenta.
      Cu carnea de oaie/miel nu ma inteleg, insa reteta cu vita o voi incerca cu siguranta:D

      Ștergere
    5. Asa este, dar contribuie si la fragezire, inclusiv a cefei pe gratar:)), plus ca are gustul lui specific, care...intr-un dressing de salata de frunze este f fain:)

      Ștergere
  5. Delicios arata totul! Venim si noi la masa:-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am mincat niciodata carne de oaie, dar am impresia ca nu o sa-mi placa... :)))
    La Pasti, nu imi place deloc mirosul prifturii de miel; nu stiu daca cel de oaie o fi la fel sau nu. Recunosc ca mi-ar placea sa incerc si poate, intr-o zi, o sa-mi fac curaj.

    Costitele tale arata tare, tare bine! Si combinatia de condimente ea si ea pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Am mai auzit asta cu mirosuld e oaie, si n-as fi crezut daca n-as fi gustat o friptura cu gust de sapun:)). Nu toata oaia miroase si nu toata oaia are gust rau. Eu am fost uimita sa descopar ca poate avea si gust rau, pentru ca mie oaia imi place cel mai mult. La chef galery sunt coaste de oaie, la dionisos...poti incerca intai la restaurant:) sa vezi daca iti plac, apoi sa faci si tu:*

      Ștergere
  7. Totul arata foarte bine!
    Reteta pentru vita m- ar interesa in mod special. Cum se face mai exact?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.e-retete.ro/retete/boeuf-bourguignon asta e cea mai aproape de reteta originala. Timpul de 2 si 1/2 ore de fierbere la foc mic e important:)

      Ștergere
    2. Mulțumesc!
      Mai am o rugăminte: Poti sa- mi recomanzi o cofetărie buna din Iasi? Pe la mijlocul lui februarie mergem la ziua unui finut de- al nostru si am promis ca ducem noi tortul, dar nu l- as cara din București ca sigur nu ajungem cu el intreg. As vrea sa dau comanda si sa- l plătesc online. Mi- ar prinde bine dacă stii ceva fain, dacă nu iau una oarecare de pe net.

      Ștergere
    3. Aici mergem noi cel mai des http://www.la-folie.ro/, dar au torturi care nu incanta copiii-sunt mai naturale:) , aici am facut noi torturi http://www.tuffli.ro/ pentru copii :)

      Ștergere
  8. Arata delicios totul. Sambatata la pranz a fost filmul Julie si Julia care mi-a adus aminte de tine, l-am revazut si mi-am pus in cap sa incerc si eu cate o reteta noua in fiecare weekend, de la Julia, de la Jamie, Nigella de la oricine doar sa fie ceva altfel. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa faci:* Te simti ca la restaurant cand pui masa:)

      Ștergere
  9. Si la noi in casa se mananca carne de oaie! Arata tare bine preparatele tale!
    Sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...