Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

marți, 11 iunie 2013

Vremea dulcetii

Am gasit un program care face etichete personalizate pentru borcanele de dulceata,are si 2 modele gratuite...http://www.jamlabelizer.com/


Si inca o pagina cu multe modele de etichete http://www.pickyourown.org/labelsforyourjars.htm , asta e interesanta cu (cea mai buna dulceata din lume).
Si inca una http://frugalliving.about.com/od/canningfoods/tp/Canning_Jar_Labels.htm
Si inca una simpla doar de lipit, imi palce cea cu calendar, pentruc ei care fac multe si le ramane de pe un an pe altul  http://www.sweetpreservation.com/labels-crafts 

Spor la dulceturi! eu azi fierb dulceata de cirese amare...asa ca despre ea e vorba, am sa incerc sa printez si etichetele sa vad cum merg...
Aseara am cules cirese amare, asta-noapte le-am scos samburii, si le-am pus cu zahar in frigider peste noapte. Dulceata de cirese amare e preferata mea (e singura pe care o mananc) cu paine prajita, unt, si un pahar cu lapte. Imi aminteste de vacantele cand eram copil la bunici si era in meniul fiecarei diminete. Dulceata de cirese se mananca intr-un anume fel, in tihna si in prospetimea diminetilor cu fan cosit.

11 comentarii:

  1. Dulceata de cirese amare e si preferata mea. De fapt, cand e vorba de dulceata, eu am o multime de preferinte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana parca te stiud e undeva, acum te mai stiu dintr-un loc...da e buna, trebuie savurata:)

      Ștergere
  2. Wow, ce frumoase sunt! Te superi daca le folosesc si eu? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog, Iuliana eu am printat doar una sa vad cum se vede:)

      Ștergere
  3. Ce frumos... dulceata de cirese negre imi aminteste si mie de vacantele la bunici si tocmai de aceea era si este preferata mea :)
    Eu am sterilizat compot de cirese si de visine aseara, iar diseara acritura de corcoduse pentru ciorba :)
    Iar programelul este foarte interesant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca si Ada bine ati venit! Eu compot nu stiu sa fac ( e tot timpul un fel de apa chioara, stiu sa fac chiselita - un compot ingrosat cu faina pe care-l facea strabunica mea cand eram eu copil:)

      Ștergere
  4. Am facut pentru iarna, dupa reteta mamei, 1 kg de zahar la 3 l de apa :) Al mamei iese delicios, sper ca nu am incalcat nicio regula... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar cate fructe si cat il fierbi? (sunt o gospodina:)) desavarsita, fara instructiuni nimic nu fac cum trebe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am facut cam asa: In borcane de 800g, am pus fructe pana sub modelul orizontal de sus (unde se ingusteaza borcanul are un model), in 3 litri de apa am dizolvat 1 kg de zahar, am acoperit fructele, pana unde se ingusteaza borcanul, am pus cate jumatate de aspirina si am inchis borcanele. Apoi le-am sterilizat 40-50 min. Vom vedea la iarna ce a iesit :) la mama in pivnita rezista foarte bine...

      Ștergere
  6. Cât ești de meticuloasă! Te admir pentru că înfrumusețezi orice obiect. Și mai mult decât atât, îi inspiri și pe alții. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Laura, e foarte simplu de facut dar consuma timp, insa trebuie sa si arate bine nu numai sa aiba gust bun daca vreau sa o expun si sa vand :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...