Ingrediente:
![]() |
ingrediente |
- 300 gr lapte migdale(sau apa)
- 300 gr faina+/- (eu folosesc din macinis integral)
-100 gr zahar+3 linguri pentru prune
-1plic zahar vanilat
- 3sferturi pachet drojdie uscata
- 3-4 linguri ulei
-scortisoara
-3 linguri gris
- zahar pudra pentru servit
- un praf de sare.
Se incalzeste cuptorul la 180grC.
Prunele se amesteca cu 3 linguri de zahar si scortisoara (cantitatea e la alegerea fiecaruia).
Se intinde aluatul intr-o tava (nu se lasa la crescut) tapetata cu hartie de copt. Se presoara deasupra cele 3 linguri de gris, se scurge zeama din prune si se aseaza uniform peste aluat.

In Iasi e ger si orice facut la cuptor aminteste de placerea de a sta in casa in week-end cu un ceai dulce, ceva bun si o carte sau...
Ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereNu am decat o foaie de aluat frantuzesc in congelator si niste prune uscat. Oare iese ceva din combinatia asta?
Iuliana sunt sigura ca o sa iasa ceva minunat,prunele sunt bune in orice fel si in orice combinatie.
RăspundețiȘtergereAm fiert putin prunele uscate intr-un fel de sirop aromatizat cu coaja de portocala, le-am mai pus merisor si niste nuci, ca atat mai aveam prin camara si am bagat inventia la cuptor. Tare-s curioasa ce-o sa iasa :)) Deocamdata miroase bine.
RăspundețiȘtergereCred ca o sa fie ceva bun de tot...si sanatos. Si eu as fi pus nuci dar nu aveam:)
RăspundețiȘtergereAbia astept sa o incerc;gem de prune mai e in camara..desi copii nu prea se indura sa il pun la prajituri!
RăspundețiȘtergereNicol, nu o sa va dezamageasca:). E foarte aromata si nici a doua zi nu s-a intarit.
RăspundețiȘtergere