Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 3 martie 2013

Papanasii de duminica

De obicei cand ies in oras mananc cam aceleasi lucruri: ciorba de fasole cu afumatura si papanasi, in orice loc din Romania as fi. Zilele trecute am mancat niste papanasi destul de fazi, mai mult niste gogosi fara urma de branza, asa ca azi am facut papanasii copilariei mele cu multa branza si cu gust de vanilie, doar ca le-am dat forma mai cocheta de la restaurante si in loc de zaharul vanilat si dulceata cu care ii impodobea bunica mea draga am pus smantana si dulceata. Dulceata am facut-o ad-hoc din fructe congelate aruncate intr-un sirop de zahar - minunata. Au iesit ca in copilarie, buni, cu gust de vanilie, dulci acrisori datorita dulcetii. Reteta este simpla, pacat ca nu prea ii mai face multa lume. Contin:
- 500 grame branza grasa
-2 oua
-10 liguri faina
-1 praf de sare
-2linguri zahar
-2plicuri zahar vanilat
-1 lingurita praf de copt.
Se amensteca toate (cu lingura sau mana nu cu mixerul ca branza devine pasta si intra multa faina).
Se fac bilute, se tiparesc ca parjoalele si se gauresc (eu am folosit un dop de la un pet de apa minerala). Se prajesc in ulei incins, se iau cu o paleta si se pun pe hartie absorbanta... Se servesc cu smantana si dulceata. Va invit...
 
 

6 comentarii:

  1. Arata intr-un mare, mare fel!
    Si eu votez tot cu ciorba de fasole si papanasii, pe oriunde ma duc si pot manca traditinal :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine!!
    O sa incerc si eu reteta ta, numai sa nu uit de ea :">
    PS: Si eu am mancat un papanas ieri, dar nu facut de mine pentru ca nu stiu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iuliana, Loredana, Maria cu drag v-as invita. Sa incerci Maria, sunt extrem de simpli, cam ca niste clatite, doar ca te murdaresti pe maini mai tare. Poti sa ii fci si mai simpli, bilute, si apoi le turtesti in palme ca pe parjoalele moldovenesti, ii pui in ulei inins si -s gata de mancat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios!Vom astepta sa treaca postul...pana atunci caut o reteta cu ness si nuci de post si nu dau de ea?mai stii unde era postata?

    RăspundețiȘtergere
  5. http://daruridezicuzi.blogspot.ro/2013/03/prajitura-de-post-cu-cafea-mere-si-nuci.html, eu pe aceasta vreau sa o incerc. Mi-a placut mult reteta Claudiei.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...