Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Anca...sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad,sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu culori, ate, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste:), unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici, puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

duminică, 18 noiembrie 2012

Dulciuri de post - briose cu dulceata si briose cu nuci si ciocolata

A inceput Postul si pentru ca in week-end stam mult in casa datorita frigului de afara, ne vine pofta de ceva bun, m-am gandit sa incerc sa adaptez o reteta de briose, sa fie usor de facut...in cateva minute si sa fie de post.
Ingrediente:
Ne trebuie:
- hartiute de briose(ideal ar fi sa le punem intr-o tava special destinata acestui scop), dar se pot pune foarte bine si pe o tava obisnuita, sau o tava de briose unsa cu ulei si faina)
- o cana de 200 ml (cum sunt cele de ceai) o vom folosi la masurat toate ingredientele
Ingrediente:
- 1 cana zahar 200 g
- 100 ml ulei (o jumatate mai plina:D de cana )
- 1 cana apa minerala
- 2 cani faina
-1 plic praf de copt
- 1 lingura otet
- un capac de lichior de portocale (optional) - cred ca paote fi si visinata, rom...
- esenta vanilie
Umplutura (oricare dintre :
                                          - dulceata de capsuni, caise, mere, pere, gutui...
                                          -  un mar
                                          -  nuca macinata
                                          -   ciocolata de post (desi pe ea scrie ca poate contine urme de oua, lapte)
  •  mixam uleiul+zaharul+apa+otet
  •  amestecam faina+sare+praf de copt
  • incorporam faina in amestecul de ulei+zahar
  • adaugam lichior+esenta
Eu am impartit compozitia in 2:
  •  pentru briosele cu dulceata: am turnat cate o lingura de compozitie in hartiutele de briose, am pus o lingura de dulceata, deasupra alta lingura de compozitie si o feliuta de mar deasupra)
  •  pentru briosele cu nuca si ciocolata: am amestecat in compozitie nuca macinata, am pus cate 2 linguri in hartiute si apoi am presarat deasupra ciocolata de post sfaramata).



Au iesit neasteptat de bune, nu ai senzatia nici o clipa ca sunt de post, si in casa miroase a duminica si a ceva bun si cald.

Proiectul de sambata - Decupaj pe textile - Perna decorata cu hartie de orez




Am cumparat o coala de hartie de orez sa vad daca pot folosi tehnica decupajului pe textile, si servetelul mi se parea prea fragil si sigur s-ar fi rupt sau ar fi facut o mie de cute. Hartia de orez pe de alta parte e fina si foarte, foarte rezistenta, poate fi trasa, intinsa, desprinsa si iar lipita... Toata operatiunea a fost destul de dificila deoarece fata de perna era din bumbac si absorbea lipiciul, dar in final nici nu se cunoaste ca nu e asa de la mama ei din fabrica. Arata bine, si e si foarte placuta la atingere. Pentru decupajul pe textile se foloseste un lipici special pentru textile si se da un strat sub hartia de decupaj si unul pe deasupra.( Suprafata fiind mare am lucrat fasii de 3-5 cm pentru a putea controla sa nu faca cute hartia de orez Dupa ce se usuca se acopera cu o bucata de panza si se calca cu fierul de calcat (la mine nu se observa:D pentru ca s-a dormit pe ea).  Desi e destul de scumpa (9.9lei coala, fata de cativa bani un servetel) o voi mai folosi deoarece poate oferi o precizie si in acelasi timp o finete mai mare, cel putin pentru cei nerabdatori ca mine, cel putin la alte proiecte textile.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...